SAP S/4 HANA Nedir?

SAP S4 Hana Nedir

Şirketlerin verilerinin gerçek zamanlı analizine olanak sağlayarak tüm işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirme imkanı sunan SAP S/4 HANA, bir çeşitli ERP iş paketidir. Bu iş paketi bellek içi veri tabanına dayalı olarak çalışır. R/3 versiyonundan sonra SAP Business Suite tarafından geliştirilen dördüncü sürümü SAP S/4 HANA’dır. Şirketlerin gerçek zamanlı görünürlük sağlaması başta olmak üzere güncel veriye ulaşmada başarılı olan bir iş paketidir. “SAP S/4 HANA nedir?” sorusunu daha detaylı öğrenmek için içeriğimizi okumaya devam edin.

Sap HANA Nedir?

2010 yılından beri piyasada bulunan SAP HANA, şirketlerin iş sürecini hızlandırmak amacıyla geliştirilmiş bir veri tabanıdır. SAP HANA veri tabanı, çeşitli verilerin işlenme sürecinde kullanılmak üzere bir dizi analitik motor içerir. Aynı zamanda istatiksel ve sayısal algoritmaların yanında kurumsal metin analitiği gibi çeşitli metin aramaları yapılabilir. Anlık veri akışının yürütüldüğü bir veri tabanı olduğundan, SAP HANA ile hızlı bir şekilde sürecin yönetilmesi sağlanır. Bu veri tabanını kullanarak şirketlerin iş süreçlerini anlık verilerle takip ederek verim artırması sağlanır.

SAP Business Suite araçlarını çalıştırmanın ana yolu, SAP HANA veri tabanıdır. Şirketlerin anlık görünürlüğünü takip ederek üç aylık raporları değerlendirmek yerine güncel verilere göre anında aksiyon alabilmelerini sağlar.

SAP HANA ve SAP S/4 Hana Arasındaki Fark Nedir?

SAP HANA ve SAP S/4 HANA arasında belirgin iki adet fark bulunur. Bu farklar aşağıdaki gibi sıralanarak belirtilebilir:

  • SAP HANA bir veri tabanıdır.
  • SAP S/4 HANA ise SAP HANA veri tabanının üzerinden çalışmaya uygun bir uygulamadır.

Ayrıca “SAP S/4HANA nedir?” sorusu veri tabanı ile uygulama sürecinin arasındaki belirgin farkı ortaya koyar. Bir çeşit ERP Sistemi olan SAP S/4 HANA, özellikle büyük ölçekli şirketlerde düzeni sağlamak amacıyla kullanılan SAP HANA veri tabanı üzerinden erişilebilen bir uygulama türüdür. Dolayısıyla çok çalışanlı şirketlere birçok alanda kazanım sağlar.

SAP S/4HANA’nın Müşteriler için İş Değeri Nedir?

SAP S/4HANA müşteriler için anında ve güncel veri sağlar. Tüm bu verileri sadeleştirilmiş ve esnek yapıda sunarak veri kalabalığını ortadan kaldırır. Yeni nesil bir ERP çözümü olan SAP S/4 HANA platformun en güncel uygulamasıdır. SAP S/4HANA, sadece verileri kaydetmekle kalmayıp aynı zamanda harici ve dahili kaynaklardan gelen verilerin gerçek zamanlı olarak aktarılarak karar desteği oluşturulmasında aktif rol oynar. Aynı zamanda kurumsal iş yönetiminde finansal hesaplamaların analitik değerlerine anında ulaşmayı sağlar.

SAP S/4HANA, iş yönetiminde verimlilik, simülasyon seçenekleri ve planlama çeşitleri sunar. Böylece birçok geleneksel işlemin yeni nesile entegrasyonunda aktif rol oynar. Her türlü sektörde yer alan şirketlerin işleyişinde SAP S/4 HANA uygulamasının entegrasyonu ile gelecek yıllardaki iş verimliliği açısından da fayda sağlanır. Çünkü güncellemelere açık ve geliştirilebilir olan SAP S/4 HANA, ileriye dönük bir çözüm önerisidir. Bu nedenle müşterilerin kazanımlarının sadece anlık değil geleceğe yatırım niteliğinde olması hedeflenir.

SAP S/4HANA Cloud

SAP S/4 HANA’nın bulut tabanlı bir sürümü olan SAP HANA Cloud; gelişmiş analitik, yapay zekâ ve makine eğitimi gibi teknolojik alt yapıya sahip tam teçhizatlı bir kurumsal kaynak planlama (ERP) aracıdır. İş süreci, sektör hakimiyeti ve düzenli bellek içi veri modeli arasındaki yerel entegrasyonu sağlar. Sürdürülebilir ve toplam gelir yönetimi açısından oldukça yardımcı bir bulut tabanıdır. Durum böyleyken “SAP S/4 HANA nedir?” ve “SAP S/4HANA Cloud kullanımı nasıl olur?” sorularının ayrıntılı cevabı için iyi bir eğitim almak gerekebilir.

Hemen SAP Danışmanlığı hizmetimizden faydalanmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

ERP ve SAP Arasındaki Fark Nedir?

ERP ve SAP arasındaki temel fark; her SAP’ın bir ERP yazılım türü olmasıdır. Ancak her ERP sistemi, bir SAP değildir. Daha net ifadeyle SAP çeşitli konularda çözüm bulmaya yarayan ve her sektöre uyumlu bir ERP sistemi markasıdır.

SAP Eğitimi Kimler Alabilir?

SAP, farklı iş güçlerinin yönetim süreçlerinde kontrol ve denetim sağlayan bir yazılım sistemi olduğundan genellikle yazılım ile ilgili bölümlerden mezun kişilerin eğitimi alması tavsiye edilir. Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunları SAP uzmanlığı eğitimleri alabilir. Bunun yanında müşterisinin beklentilerini karşılamak ve işletmesini talep doğrultusunda yönlendirmek isteyenlere özel SAP sertifika programları da bulunur.

Şirketler Neden SAP Kullanıyor?

Sıklıkla şirketlerin kullandığı SAP, bir kurumsal kaynak planlaması (ERP) yazılımıdır. SAP, şirketteki tüm çalışanlar için ideal ortam yaratmak için ve herkesin ortak verilere ulaşımını sağlamak için kullanılır.

İLETİŞİM

Çözüm ve hizmetlerimiz konusunda daha çok bilgi ve teklif almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir